Google+ Followers

m3niaga

Friday, 26 May 2017

Promosi Seasoning 2017 Serbuk Perisa Halal AWIDZ RM20



Assalamaulaikum dan Salam Mesra .💝💙💚💛
Sempena Bulan Ramadhan yang mulia ini , Ramai Ibu Ibu yang dah mula merancang untuk membuat menu pelbagai kueh , biskut dan kerepek . Memandangkan kenaikan harga barang barang  , sikap berjimat cermat amatlah di tuntut sesuai dengan tuntutan ibadah Puasa dan Syariat Islam.
Kini ibu ibu atau sesiapa sahaj yg memang gemar untuk membuat produk home made sendiri ,tak perlu pening kepala lagi untuk mendapatkan serbuk perisa untuk pelbagai jenis perisa makanan seperti kerepek perisa , popia perisa atau apa apa produk yang boleh di sira kering.
Dapatkan dari kami , serbuk perisa saiz ekonomi  500 gm pada harga Rm20 sahaja...
Terdapat 6 jenis serbuk perisa popular untuk anda buat sendiri dan hidangkan pada hari Raya.
Yang Pasti nya Home Made dari Air Tangan Anda sendiri...💕
Cara penyediaan amat mudah. dan kami telah menyediakan tip sukatan perisa dan produk .
senarai perisa :
1. Cheese ( keju )
2. BBQ
3. BBQ Hot n Spicey
4. Chicken (ayam )
5. Black Pepper ( Lada Hitam )
6. Curry (kari )

Berat isian - 500 gm
Harga 1 pek - rm20.00 ( tidak termasuk Pos )
Penghantaran Pos laju  : setiap isnin  dan khamis .

Tip Sira -
1.Taburkan Perisa Halal Awidz sewaktu Produk baru di angkat dari kuali goreng. Tabur kan  secara merata dan Gaul .Perisa akan lebih cepat menyerap didalam produk yg baru di goreng di sebabkan suhu panas produk dan sifat pori pori produk . ini akan menjimatkan pengunaan serbuk perisa supaya tidak membazir .
2. Sukatan bagi produk - Contoh - Kuih popia .atau kerepek . dalam berat 1 kilogram
a. 50-65 gm
Taste - Light  ( sesuai untuk yang menjaga diet )
b. 70-90 gm
Taste - Medium ( citarasa standard dari kilang atau syarikat pengeluar makanan )
c. 95-120 gm
Taste - Heavy ( citarasa tinggi tapi kos jadi banyak jika anda seorang peniaga )

untuk apa apa pertanyaan - boleh wassap /sms di 017 6782678

Produk seasoning Halal Awidz adalah bersumberkan dari bahan bahan yang suci dan pembuatan usahawan Bumiputera Islam 100% .
untuk tempahan secara Borong atau ajen /pengedar  , boleh hubungi en.Zaid Pengurus 013 3923092

Monday, 15 May 2017

CARA MUDAH DAN MURAH BUAT SABUN BUBBLE GIANT





Assalamaualaikum dan Salam Mesra..

Kita pasti suka kalau tengok anak anak kita berlari lari kejar belon bubble...nak beli rasa mahal..tak larat nak tampung..harga sabun dan kits paling kurang pun rm5..dapatlah main kejap je..so..cari sumber cara nak buat belon akhirnya terjumpa..rata2 banyak pakai glycerin , sabun joy, tepung jagung/ubi..hohohoho..rasanya mahal lagi...akhirnya ..jumpa satu blog..tunjuk cara murah ..dan saya cuba ..akhirnya memang menjadi...yahuuu..so saya bagi pihak tuan blog itu ( lupa nama blog🤔 ) ingin share cara paling murah dan mudah buat sabun belon gergasi...hohohohoho..enjoy..puas bermain..sila kan share dan war war kan yer..semoga bermanafaat...amiin😍😍

Wednesday, 19 April 2017

KAEDAH MUDAH dan MURAH ANAK PINTAR MEMBACA BAWAH UMUR 5 TAHUN


Kaedah Mudah untuk mendidik anak anda menjadi anak yang pintar cerdas dan pandai membaca sejak kecil disini..

Assalammualaikum & salam sejahtera   ..
Berita baik  buat ibu-ayah serta bakal ibu mahupun ayah

Boleh dikatakan, hampir semua ibu-bapa inginkan anak mereka menjadi anak yang pintar dan cerdas. Namun, seringkali, tanggungjawab untuk mendidik anak itu, diserahkan bulat-bulat kepada pihak penjaga, nursery, guru tadika dan kadangkala ada juga yang menyerahkannya kepada orang gaji.

Sebenarnya, untuk menghasilkan anak yang pintar, terdapat beberapa teknik dan formula yang boleh digunakan, ia sebenarnya bermula dari sejak anak tersebut di dalam kandungan lagi.

Namun begitu, untuk ibu-ibu yang sudah melahirkan anak, usah risau, ianya masih belum terlambat untuk membentuk anak-anak anda untuk menjadi anak yang pintar dan cerdas.

Tahukah anda Rahsia Orang Yahudi menjadi Pintar...Rahsia nya adalah MEMBACA selain menjaga pemakanan mereka . Mereka lah Orang Orang Yang Engkar dan Derhaka tetapi mereka lah PenGamal Sunnah yang Tegar ..



Ramai Ibu-Bapa Kini, Mendidik Anak Mereka, Sepertimana "Ibu-Bapa Mereka Dahulu" Mendidik Mereka..

Zaman sudah berubah, dulu anak-anak yang berumur 4-6 tahun, banyak bermain nyorok-nyorok, kejar-kejar, cakar ayam, teng-teng dan sebagainya.. tetapi kini, anak-anak yang berumur 3 tahun pun sudah ada ipad/tablet sendiri.

Pesan Saiyidina Umar R.A "Didiklah anak-anakmu mengikut zamannya.."

Saya masih ingat lagi, sewaktu saya kecil dahulu, saya mula belajar membaca sewaktu saya darjah 1 (umur 7 tahun), masuk darjah 2 (umur 8 tahun), barulah saya pandai membaca dengan agak lancar, ianya adalah normal pada waktu itu. Boleh dikatakan, semua rakan-rakan sekelas saya hanya pandai membaca selepas masuk darjah 2.

Ianya sangat berbeza dengan anak-anak zaman kini, pada umur 6 tahun, sebelum masuk darjah 1, mereka mestilah sudah pandai membaca. Jika tidak, mereka akan ketinggalan. Tambahan lagi, pada zaman ini, persaingan adalah sangat sengit. Semua ibu-bapa mahukan yang terbaik untuk anak mereka.

Jadi, beruntunglah anda yang menjumpai website ini!

Saya tidak menjanji kan bulan dan Bintang untuk anak anda tetapi percaya lah..jika anda mengikuti langakah langkah  yang saya berikan , InsyaALLAH..anda sudah Pasti terkejut melihat Hasilnya..Ini bukan dongengan atau satu eksprimental tetapi ini adalah kaedah yang paling Asas , mudah dan murah...

Tak percaya..saya minta anda sebulan untuk buktikan kaedah ini ..Yang Paling Penting anda sebagai Ibubapa kena iklhas dan berusaha sedikit untuk menerapkan kaedah yang saya beri ini..ok..janji yer...:))
Pengarang  amat berharap supaya Peluang ini di gapai dan disebarkan kepada semua umat Islam dan khususnya untuk Umat Islam di Malaysia..

selanjutnya  klik disini..
http://bit.ly/PintarBaca

kaedah mudah dan murah untuk anak pintar membaca di bawah umur 5 tahun

Monday, 3 April 2017

JUS DELIMA 2017
























ASSALAMAUALIKUM DAN SALAM MESRA..

PROMOSI 2017

jUS DELIMA KAVAKLIDERE

SATU BOTOL RM12.00
SATU KARTON RM130.00 12 BOTOL
10 KARTON RM120.00 120 BOTOL
20 KARTON RM110.00 240 BOTOL
30 KARTON RM95.00 360 BOTOL

HARGA TIDAK TERMASUK PENGHANTARAN !!

COD - Botol kaca dan Botol PP
Poslaju - Botol PP sahaja.
Hubungi - Mr.Zaid 013 3923092 / Pn Aida 0176782678

Wednesday, 15 March 2017

KEREPEK JEJARI PEDAS AWIDZ

Assalamualaikum dan salam Mesra ,

Produk terbaru keluaran Awidz Foods ,
Kerepek Jejari Sambal Goreng yang sedap dan Rangup  ,🌴🌷🌹
Diperbuat dari Bahan bahan Masakan yang terpilih dan berkualiti ,
Tidak ada Perwarna atau Perisa Tiruan . Semuanya Original .
Rasailah kenikmatan Kerepek Jejari Sambal Goreng Awidz ...
Anda Pasti tidak berhenti mengunyah demi Kunyahan...💋💘💋
Boleh dimakan oleh sesiapa tanpa mengira umur..
Boleh di bawa kemana mana..
Didatangkan  dalam Balang isian 600 gram dan 300 gram...
Bagus untuk Amalan diet sihat ,💪💪💪
Alternatif hindar tabiat merokok ,😎😎😎
Sesuai untuk pelbagai aktiviti dan Majlis 👥👪👦👧👨👩

Harga Terus dari Kilang Kami 
Pek 300 gm - RM7.00
Pek 600 gm - RM12.00

Ajen atau pemborong di alu alu kan segera untuk  sambutan Hari Raya dan Semasa .
PSSSttt...Jangan Lepaskan peluang ini kerana Ajen terhad bagi setiap kawasan.
Syarat Mudah dan Ringkas.

Wassap / Call kami segera di 017 6782678 Puan Awid / 013 3923092 En.Zaid